BAYBURT / MERKEZ - Bayburt Lisesi

Ock

Yeni eTwinning Projemiz İçin Kolları Sıvadık

Bayburt Lisesi olarak bu yıl da projelerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz yine yepyeni bir eTwinning projesinde rol aldı. İngilizce öğretmenimiz Yeşim Tepeli öncülüğünde Romanya’dan 2, İspanya’dan 1 ve Türkiye’den 10 eğitimcinin yer aldığı Avrupa ortaklı “BEWARE” isimli yeni eTwinning projemize müthiş bir enerjiyle başladık. Proje süresince teknoloji bağımlılığı, internet güvenliği, internetin doğru ve işlevsel kullanımı ve siber zorbalık gibi birçok konuya değinecek olan öğretmenimiz ve öğrencilerimiz, bu süreçte okulumuz öğrencilerini, öğretmenlerimizi ve velileri bilgilendirici bir dizi çalışma yaparak hem farklı şehir ve ülkelerdeki benzer durumları ve alınan önlemleri öğrenip bunları ülkemize taşıyacak hem de iş birlikli çalışma yapma fırsatı bulacaklar.

Kas

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ARAMIZDAN AYRILIŞININ 85. YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde Bayburt Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı ve özlemle anıldı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programda konuşma yapan Vali Mustafa Eldivan, Atatürk'ün Türk tarihindeki ehemmiyetine değindikten sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ettiğini ifade etti.

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, sinevizyon gösterimi ve oratoryo gösterileri sergilendi. Okul korosu tarafından Mustafa Kemal'i anlatan ve onun en beğendiği şarkılar seslendirildi. Programın sonunda "10 Kasım" temalı resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

10 Kasım Atatürk'ü Anma  Günü münasebetiyle Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşen program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

BAYBURT LİSESİ 1. BAHAR ŞENLİĞİ

Bayburt Lisesi Baharı Şenlikle Kutladı

Bayburt Lisesinin düzenlemiş olduğu etkinlikte konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi Güney, "Kıymetli öğretmenlerim, sevgili öğrencilerimizi yarınlara hazırlama hususunda dönem boyunca çok ciddi çalışmalar yaptınız. Bayburt Lisesi olarak hem akademik süreci yönettiniz hem de sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda önemli atılımlar gerçekleştirdiniz. Yaptığınız bu tür çalışmaların önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini diliyorum. Malumunuz bahar mevsimi bizim için hasat dönemidir. Dönem boyunca ektiklerimizi biçme zamanımız geldi. Bu tür programlar bu emeğin karşılığıdır." diyerek programın hazırlanmasına katkı sunan öğrenci, öğretmen ve yöneticilere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi Güney’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı şenlikte Bayburt Lisesi öğrencilerinin gösterileri ilgiyle takip edildi. Müzik Öğretmenimiz Ogün KADI' nın oluşturduğu ve çalıştırdığı Okul Korosu tarafından şarkı ve türküler seslendirildi.

Bayburt Lisesi 1. Bahar Şenliği, Türkiye Finallerine giden bar ekibinin gösterileriyle son buldu

Bayburt Lisesi Gençler Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finallerinde

Artvin’de düzenlenen Gençler Halk Oyunları Yarışmalarında Bayburt Lisesi Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Artvin’de düzenlenen Gençler Halk Oyunları Grup Yarışmalarında Bayburt’u temsil eden Bayburt Lisesi ekibi aldığı dereceyle Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Merkez Spor Salonunda 2022 – 2023 Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Grup Müsabakalarına Artvin, Bayburt, Ardahan, Giresun, Gümüşhane, Kars, Ordu, Rize, Trabzon ve Erzurum illerinden 13 halk oyunu ekibi ve 320 öğrenci katıldı.

3 gün devam eden müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve başarı belgeleri verildi.

Ock

EFOR projesi kapsamında  İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY ve Şube Müdürümüz Muammer ŞİMŞEK öğretmenlerle bir araya geldi. Okul yöneticileri ve öğretmenlerle yapılan toplantıda üçüncü ölçme değerlendirme sınav sonuçları değerlendirildi

Tem

Kurulduğu günden bugüne kadar binlerce mezun veren Bayburt Lisesi, bu yıl  düzenlenen mezuniyet töreniyle, yeni mezunlarını geleceğe uğurladı.Düzenlenen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşma yapan okul müdürümüz Halil İbrahim Arslan "Şimdiye kadar verdiğimiz binlerce mezunumuzun yanında, gelecekte ülkemizin milli hedeflerine hizmet edebilmek için, dünyayı ve kendini tanıyan bir gençlik profili için gayret edeceğiz" dedi. Tören, bayrak teslimi, öğrenci yemini, pasta kesimi, dilek balonlarının gökyüzüne bırakılması, ışık gösterileri gibi renkli anlara sahne oldu ve gençlere diplomalarının verilmesi ile sona erdi.

Ara

Bayburt Lisesi, bayburtlisesi , BAYBURT LİSESİ , https://bayburtlisesi.meb.k12.tr/tema/index.php , https://bayburtlisesi.meb.k12.tr , bayburtlisesi.meb.k12.tr